VLADA FBIH: Mirovine će biti povećane za cijelu 2020. godinu

Vlada FBiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila je zaključak Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kojim se odobrava usklađivanje penzija za 2,8 posto za cijelu ovu godinu.

Podsjećamo, zbog četiri mjeseca važenje Korona zakona Vlada FBiH je prethodno usvojila zaključak kojim je usklađivanje predviđeno za osam mjeseci ove godine.

Naime, nakon što je se Savez udruga umirovljenika FBiH usprotivio ovoj odluci, resorni ministar Vesko Drljača pripremio je zaključak koji je danas prihvatila Vlada FBiH, prenosi Avaz.ba.

– Dobili smo pozitivno mišljenje Ureda za zakonodavstvo koji nam je kazao da nema smetnji da se u ovom slučaju primjenjuju zakonske odredbe iz Zakona o MIO, budući da je djelovanje Korona zakona završeno 30. lipnja ove godine. Također dobili smo i pozitivno tumačenje Federalnog zavoda za MIO koji su se složili s usvojenim zaključkom, te pojasnili da će u te svrhe biti potrebno izdvojiti više od 56 milijuna KM – istaknuo je Drljača.

Ovom prilikom izrazio je i zadovoljstvo što su kolege ministri iz Vlade FBiH prepoznali značaj predloženog zaključka te podržali opredjeljenje Vlade FBiH da se ne umanjuju primanja umirovljenicima./HMS/