U TG proglašena najljepša hrvatica u tradicijskoj narodnoj nošnji za 2019.g.

Nakon mimohoda i smotre počasnih povijesnih postrojbi iz RH i BIH u petak (28.06.) je u Tomislavgradu svečano otvoren Trg gange i hajdučke družin, kao i revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.
Podsjećamo, Trg gange i hajdučke družine je dio europskog projekta i turistička infrastruktura sufinancirana od strane Europske unije kroz program prekogranične suradnje (Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.), pod nazivom „Kulturna ruta bećarca i gange“. Projekt vrijedan 2,3 milijuna eura uspješno su proveli Grad Pleternica, kao nositelj projekta, i Općina Tomislavgrad kao partner u projektu.
Program je obogaćen i sajmom na kojem su vrijedne duvanjske i pleterničke ruke javnosti predstavile svoju raznovrsnu ponudu – pleterničku i duvanjsku košaru, a kruna svega bila je revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Sudjelovala je 21 djevojka iz zemalja regije, Europe, ali i onih prekooceanskih poput SAD-a, Argentine, Perua i Paragvaja. Projekt revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji i ove godine financijski je potpomognut od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.
Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske. Prva pratilja je iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.
Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama.
Svečanosti u Tomislavgradu nazočili su predstavnici vlasti sa svih razina u BiH kao i uvaženi gosti iz RH.

AUDIO ZAPIS