U HB županiji, u ovoj godini 8 osoba počinilo samoubojstvo

U HBŽ ovih dana dogodili su se dva samoubojstva. Iz MUP K10 rečeno je kako je u tim tragedijama život izgubila jedna osoba rođena 1982. u Livnu i jedna rođena 1931. godine u Bosanskom Grahovu. Kako je kazao glasnogovornik MUP- a, Ivica Vrdoljak, u Hercegbosanskoj županiji ove godine samoubojstvo je izvršilo osam osoba.
Uz to, djelatnici MUP-a K10 podnijeli su Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu izviješće o počinjenom kaznenom djelu “ugrožavanje sigurnosti” protiv 43-godišnjeg D. K. iz Livna. Protiv njega je zbog prijetnji vatrenim oružjem prijavu podnijela 28-godišnja djevojka iz Livna. Nakon toga su djelatnici Policijske uprave Livno u Grborezima, mjestu stanovanja D. K., zatekli istoga kod kuće. On im je dragovoljno predao ručni raketni bacač “zolju”, priopćeno je iz MUP-a kao i to da je isti priveden na kriminalističku obradu, tijekom koje je policiji priznao posjedovanje znatne količine naoružanja, eksploziva i streljiva.
Policija je od D. K. izuzela 7 komada tromblonskih trenutnih mina, 17 komada protupješadijskih mina, 5 komada eksploziva punjenja od 200 grama, 5 komada upaljača za mine, 3 komada ručnih raketnih bacača “zolja”, 44 komada streljiva kalibra 9 mm te 170 komada streljiva kalibra 7,62 mm.
Nad njim se provodi daljnja kriminalistička obrada, uz izdavanje rješenja o lišavanju slobode radi utvrđivanja daljnjih okolnosti prijetnje djevojci vatrenim oružjem te posjedovanja ilegalnog naoružanja.

AUDIO ZAPIS