Svečano obilježeno 100 godina NK Troglav Livno

U okviru proslave 100. obljetnice osnutka NK Troglav je u subotu  (17.11.) upriličio obilje sportskih zbivanja. Sve je počelo u 10 sati s pionirskim pogonom, a za središnjeg događaja, prijateljske utakmice Troglava i Hajduka tribine su bile popunjene do posljednjeg mjesta. U desetoj minuti prvog poluvremena od svoje uspješne 26-godišnje karijere oprostio se nogometaš Troglava Danijel Krivić. Uz pljesak publike i dar trenera Hajduka Zorana Vulića, Hajdukov dres s njegovim imenom i brojem 3, ispraćen je s terena, a utakmica nastavljena. Na žalost, golova nije bilo, ali lijepu i čvrstu borbu u kojoj su ozlijeđena i dva gostujuća igrača, publika je, unatoč hladnoći i poprilično jakoj buri, ispratila do kraja. I Hajduk je imao svoje navijače, Torcidu iz Viteza i okolnih mjesta.
Utakmicu su na klupi domaćih kao svečani uzvanici pratila i dvojica najstarijih Troglavovih igrača, a nakon toga i trenera, Refik Jarebica i Mladen Matijanić. Matijanić je i najbolji igrač Troglava svih vremena. A bio bi i Hajduka da ga nisu pratile teške ozljede i operacije meniskusa. On je u Hajduku 7 godina bio standardni prvotimac, odigrao 218 utakmica i dao 94 gola.
Trener gostujućih, Zoran Vulić kazao nam je kako mu je drago da je došlo toliko publike, da mora čestitati Troglavu na dobroj utakmici, da kvalitete ima samo trebaju svaku utakmicu igrati kao protiv Hajduka i uspjeh neće izostati.
Posjetili smo stadion na Zgonima i napravili par razgovora.

AUDIO ZAPIS