PROSLAVA 20 godina Kapi ljubavi

Duhovno humanitarna udruga “Kap ljubavi” sinoć (01.11.) je proslavila 20. obljetnicu postojanja i djelovanja. Uspješnost rada ove udruge potvrdio je dolazak brojnih gostiju i donatora a svadbenom salonu Lovre tražila se stolica više, jer je bilo više od 650 onih koji su ‘kupnjom’ ulaznice dodatno potpomogli rad Kapljica. Kapljice su uz pomoć brojnih domaćih i iseljenih Duvnjaka, ali i drugih ljudi dobra srca, protekla dva desetljeća brinuli o onim najpotrebnijim članovima društva. Danas redovito skrbe za 400 obitelji u BiH, ali po potrebi interveniraju gdje god je pomoć potrebna.
I proslava 20. rođendana prošla je u znaku humanosti jer te večeri prikupljeno oko 9,5 tisuća eura pomoći za dovršetak izgradnje i opremanje knjižnice za siromašne djevojčice smještene u domu „Sv. Ivana Pavla II.“ u afričkom Beninu, a koji je osnovao vlč. Odilon Singbo. Gosti na večeri su za tu namjenu prikupili oko 4,5 tisuća eura, dvije tisuće je odlučilo darovati fra Miljenko Mika Stojić, predsjednik udruga Fra Didak Buntić, a ostali dio novca pružit će Kap ljubavi.
Tijekom bogatog programa koji je potrajao sve do dva sata iza ponoći, nazočnima se u ime Kapi ljubavi obratio njezin voditelj fra Jozo Radoš Đoka, zahvalio svima koji pomažu rad udruge, te se i na poseban način zahvalio Lovri Čuiću, vlasniku Svadbenoga salona Lovre, i njegovoj supruzi Ivanki koji su uz njega svih ovih 20 godina nesebično pomažući i u hrani, i u novcu, i u radnim strojevima.
Prigodne riječi uputili su i duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin, fra Miljenko Mika Stojić – voditelj sestrinske udruge Fra Didak Buntić i vlč. Odilon koji trenutno obnaša službu kapelana na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.
On je kazao i to da bi, da nije Kapi ljubavi, mogao zatvoriti dom “Sv. Ivana Pavla II.” u Beninu koji je izgradio za djevojčice bez roditelja. Vlč. Odilon bio je ugodno iznenađen odazivom na ovu proslavu, ali i dobrotom koja nadilazi njegovo poimanje dobrote.

Prisustvovali smo ovoj proslavi 20. rođendana Kapi ljubavi ,

AUDIO ZAPIS

 

ČESTITAMO JUBILEJ