PD ‘Cincar” poziva Vas na 23. dane planinara Herceg – Bosne

U organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne i Planinarskog društva (PD) “Cincar” iz Livna, od danas 16. do 18. kolovoza održat će se XXIII. Dani planinara na Planinarskom domu Kruzi na Cincaru.
Budući da je ove godine i 90. obljetnica osnivanja Planinarskog društva “Cincar”, obilježit će se prigodno i jubilej Društva.
Očekuje se sudjelovanje velikog broja planinarskih društava, a iz PD Cincar pozivaju sve građane Livna da sudjeluju u ovoj manifestaciji i tako upoznaju ljepote Cincara i visoravni Kruzi, prepoznatljivih po obitavalištu divljih konja.
Uz prihvat planinara i smještanje u dom i postavljanje šatora organizatori danas nude i mogućnost posjete Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica uz prethodnu najavu i dogovor.
Sutra je u 8 sati na rasporedu izlet u turi koja će proći put od Planinarskog doma do Cincara u trajanju od 6 sati.
Druga tura kreće u 9 sati od doma do Gagića grede, za koju organizator predviđa 4 sata kretanja, dok se u trećoj ide od doma do Begovače u potragu za divljim konjima, također s početkom u 9 sati.
Domaćini su osigurali i ručak, koji je u 15 sati, a u 16 sati počinju sportska natjecanja, dok će prezentator projektnog tima UNDP-a u 17 sati predstaviti projekt “Via Dinarica”.
Svečanost otvaranja Dana planinara predviđena je u 18 sati, nakon čega će se održati sastanak i domjenak za predstavnike društava i Saveza.
Za nedjelju su planirane dvije izletničke ture od kojih je prva od Planinarskog doma Kruzi prema Cincaru, a druga prema Begovači, s tim da su u poslijepodnevnim satima predviđena rekreativno-zabavna natjecanja.
Prije samog kraja i zatvaranja Dana planinara upriličit će se dodjela priznanja pobjednicima natjecanja i zahvalnica za sudjelovanje svim planinarskim društvima i Savezima, priopćio je organizator.

Gost u programu našeg radija je Ivo Čeko, razgovaramo o PD Cincar od samih početaka do danas

AUDIO ZAPIS