MUP k10 – Pregovori još traju

U ponedjeljak (27.05.) je u zgradi Vlade HBŽ održan sastanak vladinog Povjerenstva za pregovore i predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a K10. Sastanku je prethodio u petak održani jednosatni štrajk upozorenja na kojemu su prosvjednici iznijeli svoje zahtjeve i izrazili nezadovoljstvo odnosom poslodavca spram uposlenika u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Sastanak je trajao dva sata a sudeći po izjavama pregovarača bit će ih još budući da se nisu usuglasili oko većine pitanja. Jedna od usuglašenih stavki je kolektivno osiguranje uposlenika, no, sindikalni prijedlog izračuna dodatka na plaću temeljem ocjene rada nije prihvaćen. Stoga su poslodavcu ponudili kompromisno rješenje za povećanje plaće od 10%.

Zaključeno je da će se sve što su pregovarački timovi razgovarali i predlagali naći na sjednici županijske Vlade koja bi se trebala održati u nekom razumnom roku od 10 do 15 dana, nakon čega će se ponovno sastati.

Čujmo što su nakon sastanka izjavili glavni akteri pregovora , Dražen Mišić predsjednik sindikata MUP-a i Darinko Mihaljević  resorni ministar.

AUDIO ZAPIS