Livanjski strukovnjaci – Škola za budućnost

Djelatnici livanjske Srednje strukovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević” proteklih dana posjetili su Novsku, vodeći grad “gaming” industrije u ovom djelu Europe. Susreli su se s gradonačelnikom Marinom Piletićem i njegovim zamjenicima, te s ravnateljicom gradske razvojne agencije Vidom Iličić i ravnateljem poslovnog inkubatora “PISMO”, Mariom Čelanom.
Cilj posjeta bio je upoznati se s uspjehom na polju “gaminga”, te doći do vrijednih informacija vezanih za jedno novo, trenutno popularno zanimanje, tehničar za razvoj videoigara.
U suradnji s Ministarstvom prosvjete kulture i športa HBŽ-a, ovo atraktivno zanimanje škola planira ponuditi svojim novim učenicima, navode iz Srednje strukovne škole u Livnu..

Ovi naši profesori i učenici uspješno su realizirali još jedan projekt u nizu.Riječ je o pametnoj klupi, koja je danas postavljena ispred ulaznih vrata škole, a od  ideje do realizacije prošlo je nešto više od pola godine.

Pametna klupa ima i Wi-fi koji je povezan sa meteorološkom stanicom i svatko se može besplatno spojiti na Internet, a skeniranjem QR koda koji se nalazi na ploči mogu se dobiti sve informacije vezane za vremensku prognozu u Livnu.

“Klupa će također i svijetliti u raznim bojama, ali je zanimljivo to što neće konstantno svijetliti. U klupu je ugrađen senzor pokreta i kada se približite klupi, ona će se ”upaliti.” i naglašeno je da klupa i kontrolira trošenje energije te preko dana ne svijetli, nego akumulira solarnu energiju. Također uz klupu će biti dostupni punjači za mobitele i ostala oprema koja karakterizira pametne klupe

Gosti u programu našeg radija su : ravnatelj i profesori ove škole.

 

AUDIOZAPIS