Livanjski borilački klubovi vrlo zapaženi

Ovaj vikend nastupala su i dva livanjska borilačka kluba  Golden Glory i Magone.
U nedjelju (07.04.)na Palama je održano kickboxing državno prvenstvo BiH u disciplinama Low kick (lo kik) i Kick Light (kik lajt) na kojem je sudjelovalo 42 kluba s 285 natjecatelja.
Na ovom kickboxing državnom prvenstvu nastupio je i kickboxing klub GOLDEN GLORY Livno sa 5 natjecatelja i ostvario odličan rezultat osvojivši 4 medalja: 3 zlatne, 1 srebrenu i pehar za najboljeg borca.
Za ovakav uspjeh Kluba zaslužni su:
1) Josip Semren, zlatna medalja-seniorski prvak BiH u Kick Lightu +94 kg i uručen mu je pehar za najboljeg borca;
2)Adin Bajrić, zlatna medalja-kadetski prvak BiH u kick Lightu +69kg;
3)Vlado Krezo, zlatna medalja-kadetski prvak BiH u kick Lightu -57kg;
4) Mirko Mandić, srebrena medalja- kadetski viceprvak BiH u kick Lightu -42kg;
Od boraca kickboxing kluba GOLDEN GLORY Livno na ovom prvenstvu nastupio je i Ivan Križan ali ovaj put nažalost nije uspio osvojiti medalju.

Isto tako Ovoga vikenda je održano “Prvenstvo Federacije BiH 2019” u Kaknju za sve uzrasne kategorije na kojem je nastupilo 400 natjecatelja iz 33 kluba sa teritorija Federacije BiH.
Livanjski Magone predstavljalo je 24 natjecatelja koji su se uspjeli izboriti za 16 medalja, i to 10 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane.
Prvaci Federacije BiH i osvajači zlatnih medalja su Maja Dolić, Marija Orlović, Ivica Mihaljević, Sara Tičinović, Martina Tolo, Emina Ortaš, Luka Jurič, Zejd Omeragić, Luka Krezo i Ines Badrov, srebrne medalje su osvojili Saša Viktorija Knežević i Iva Vlašić, dok su brončane medalje osvojili Nikola Ćavar, Andrea Kasalo, Petra Ždero i Minel Zrno.
U sveukupnom poretku u kategoriji formi Magone osvaja prvo mjesto, u kadetkinjama drugo mjesto i u juniorkama drugo mjesto.

Gosti u programu su treneri i voditelji ovih livanjskih sportskih klubova Elvedin Babić i August Orlović.

AUDIO ZAPIS