FAO tim izradio Strategiju razvoja za područje Livna (HBŽ)

U Livnu je jučer (25.04.) predstavljena Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja HBŽ za razdoblje 2019-2025. Riječ je o dokumentu kojega je izradio tim FAO u okviru projekta „Podrška pripremama za planiranje i provođenje pilot projekta ruralnog razvoja u zajednici na području Livna (HBŽ)“. Dokument je to koji, u odnosu na postojeće stanje, predviđa niz novina i u oblasti ruralnog razvoja i poljoprivredno-prehrambenog sektora daje jasne smjernice aktivnosti i prioritetne pravce djelovanja.
Uz predstavnike županijske i gradske vlasti Livna, prezentaciji su nazočili poljoprivredni proizvođači, turistički djelatnici i nevladin sektor, a Strategija je pokazala kako, zahvaljujući svojim prirodnim potencijalima, HBŽ ima velike šanse i za razvoj poljoprivrede i za ekonomsko oživljavanje ovdašnjih ruralnih područja.
Uz stočarstvo i mljekarstvo, odnosno proizvodnju sira stručnjaci su istaknuli i u dokument ugradili i neke druge pravce u poljoprivredi koji mogu funkcionirati, a veliku mogućnost vide i u zaštiti Livanjskog polja, istaknuo je Vlado Pijurović predstavnik organizacije FAO te naglasio da treba napraviti cijeli niz promjena kako bi poljoprivredna proizvodnja imala ono mjesto koje joj pripada u razvoju ovoga kraja, ali i Federacije BiH.

Posjetili smo ovo predstavljanje i razgovarali sa ljudima koji su pravili ovu Strategiju.

AUDIO ZAPIS