Duvanjska kobasijada, 12.01. u hotelu Tomislav – NAJAVA

Udruga “Duvanjski kobasičari” poziva domaće proizvođače suhomesnatih proizvoda da dođu u Hotel Tomislav. Na taj način mogu prisustvovati i sudjelovati na 1. međunarodnoj duvanjskoj kobasijadi na kojoj će se ocjenjivati kvaliteta suhomesnatih proizvoda, ali i pomoći razvoju gastronomije duvanjskoga kraja.
Manifestacija će se održati, 12. siječnja u Hotelu Tomislav s početkom u 18 sati. Iz Udruge ističu kako je do sada 40 izlagača prijavilo sudjelovanje, od čega je 30 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske. Stručni žiri (iz Hrvatske i Slovenije) uzorke će ocjenjivati dan ranije, a za najbolje ocijenjenu, odnosno vrhunsku kobasicu, vlasnik će biti nagrađen pršutom. Posjetitelji će moći degustirati sve proizvode i uživati u nastupu Mokarskih tamburaša.
Inače, Udruga „Duvanjski kobasičari” djeluje dvije godine i trenutno ima 15-ak članova. Široj javnosti predstavila se na Zlatnoj šajbi tj. Samoborskoj salamijadi gdje je sudjelovala kao najmlađa članica. Za svoje proizvode duvanjski kobasičari tada su osvojili zlatnu plaketu. Cilj Udruge je promovirati ovdašnje suhomesnate proizvode, odnosno tradicionalna jela.
Pokrovitelj događaja je općina Tomislavgrad.

Razgovaramo sa Markom Jurčevićem  članom Udruge ”Duvanjski kobasičari”

AUDIO ZAPIS