Završena rekonstrukcija Vlade HB županije

U Tomislavgradu je u srijedu (21.06.) održana izvanredna sjednica Skupštine HBŽ. S 18 glasova za, 5 protiv i jednim suzdržanim na sjednici je smijenjen dosadašnji predsjednik Vlade HBŽ, Draško Dalić. Nakon burne rasprave za novoga premijera većinom glasova izabran je Ivan Jozić iz HDZ-a BiH, kao i ministri u Vladi. U svom kratkom obraćanju novoimenovani premijer je naznačio najvažnije detalje programa svoje Vlade, stavivši naglasak na: obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo i socijalnu politiku.
Draško Dalić, smijenjeni predsjednik Vlade HB županije, u svom obraćanju zastupnicima je ponovio svoj stav, koji je posljednjih dana iznio u medijima, da je HDZ BiH u HB županiji postao obiteljska stranka i to obitelji Krišto. Om je također iznio niz tvrdnji o kupovini glasova pojedinih zastupnika i to obećanjima o radnim mjestima u javnim poduzećima i županijskim institucijama, njima ili članovima njihovih obitelji.
Kada je riječ o sastavu Vlade, došlo je do smjene ministara iz reda srpskoga naroda. Na čelo Ministarstva gospodarstva, umjesto Aleksandra Štrbca, imenovan je Miloš Bauk, Pravosuđem će, umjesto Mirjane Stojsavljević Petraković, rukovoditi Jovo Paripović, dok će novi ministar u Ministarstvu rada zdravstva i socijalne skrbi biti Vasilija Broćeta, koja na toj dužnosti zamjenjuje Dragoslava Topića.
Ostali su novo-stari: Darinko Mihaljević Ministar unutarnjih poslova, Ivica Brešić Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Stipan Šarac Ministar financija, Petar Galić Ministar znanosti, kulture i sporta i Hikmet Hodžić Ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša