World dog show 2017

 

Na Svjetskom prvenstvu svih pasmina pasa – „World dog show 2017“, koji se održava u njemačkom gradu Leipzigu, sudjeluje više od 30.000 pasa iz 73 zemlje svijeta, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Kinološki savez Herceg Bosne sa šest tornjaka od kojih su dva iz Tomislavgrada i jedan iz Livna.
Kako navode, sudjelovanje tornjaka na ovom natjecanju predstavlja povijesni trenutak jer će se pasmina tornjak službeno proglasiti kao bosanskohercegovački – hrvatski pastirski pas.
Na svjetskom prvenstvu naći će se i tornjak Vikon vlasnika Damira Badrova iz Kinološke udruge Livno, 

gost na valovima radija Studio N je vlasnik tornjaka Damir Badrov

AUDIO ZAPIS

 

Po dolasku iz Leipziga,

tornjak Vikon, vlasnika Damira Badrova člana KU Livno, osvojio je prvo mjesto u razredu otvorenih mužjaka.

Sudjelovanje tornjaka na spomenutom natjecanju predstavlja povijesni trenutak za tu pasminu koju je nedavno službeno prepoznao Međunarodni kinološki savez.

Osim tornjaka Vikona, zapažen rezultat ostvario je bernski planinski pas u vlasništvu Ivice Budimira iz Tomislavgrada, koji je u konkurenciji od 350 pasa ušao u uži krug te pas rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada s osvojenim petim mjestom od 98 pasa koliko se natjecalo u tom razredu.

Na World Dog Showu 2017 sudjelovalo je oko 30 tisuća pasa iz 73 zemlje svijeta, a Bosnu i Hercegovinu predstavljao je Kinološki savez Herceg Bosne sa šest pasa.

 

 

 

 

 

 

 

Po dolasku sa  ”World dog show 2017“ ponovo smo ugostili  članove KU Livno Jandre Hrgić predsjednik , Damir Badrov tajnik i Luka Barać voditelj uzgoja i član Upravnog odbora.

 

 

 

 

 

 

 

AUDIO ZAPIS

Članovi Kinološke udruge Livno zahvaljuju sponzorima :

Općini Lino, Z&F d.o.o, Kabelelektrik d.o.o, Cafe bar Acoustic pub, Zabrišće B&M d.o.o, pekari Glamoč i Džaja commerce na financijskoj potpori za odlazak u Leipzig na Svjetsku izložbu pasa.