U Livnu održane 4.Sportske igre osoba s invaliditetom

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije u subotu (10.02.) je u dvorani livanjske Ekonomske škole priredili Četvrte sportske igre osoba s invaliditetom HBŽ-a. Igre su se odvijale pod nazivom „Moj pokret-radost i moja i tvoja!“. Predsjednica Udruge Šemsija Dželadini tom prigodom je istaknula kako je cilj igara, među ostalim, poboljšanje kvaliteta života osoba s poteškoćama i smetnjama u razvoju, na način da se kroz sport i druženje osjećaju kao osobe prihvaćene u društvu.
Na ovom sportsko-rekreacijskom druženju uz Udrugu paraplegičara sudjelovale su i ostale članice Koalicije organizacija osoba s invaliditetom HBŽ, i to Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Koraci“ Livno, „Krijesnica“ Kupres, „Naša djeca“ Glamoč, „Nada“ Tomislavgrad, potom Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladih s većim poteškoćama u razvoju „Nova nada“ Tomislavgrad i Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Kupres. Nakon natjecanja druženje je nastavljeno u hotelu „Park“, uz ručak, gdje su dodijeljene i medalje.
Manifestaciju su financijski podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Županijsko ministarstvo obrazovanja , a valja istaknuti odličan rad livanjskih asistenata na natjecanju, volontera Udruzi paraplegičara.

AUDIO ZAPIS