U Livnu obilježena 24.obljetnica utemeljenja 1. gardijske brigade HVO-a „Ante Bruno Bušić“

U organizaciji 1.pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH danas (13.06.)  je svečanom akademijom u vojničkom klubu vojarne „Ante Bruno Bušić“ u Livnu obilježena 24.obljetnica utemeljenja 1. gardijske brigade HVO-a „Ante Bruno Bušić“. Bila je to prigoda da se progovori o samom osnivanju i ratnom putu brigade kroz koju je prošlo oko 5000 pripadnika, poginulo 106, a ranjeno oko 500. Sudionici tih dana s ponosom ih se prisjećaju kao i imena Ante Bruno Bušić.
Istaknuo je u svom obraćanju predsjednik Udruge postrojbe ”A.B.Bušićpukovnik Josip Duspara.

Prva gardijska pješačka pukovnija baštini tradiciju i identitet HVO i hrvatskog naroda u BiH, rečeno je na skupu, kao i to da je njegova ratna povijest bila i složena i krvava, istaknuo je zapovjednik 1.Gardijske pukovnije OS BiH , pukovnik Martin Pažin.

Zapovjednik livanjske vojarne i Prve pješačke bojne 4. gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“, bojnik Marinko Romić, za govornicom je, ne bez ponosa naglasio kako je ta bojna najjača operativna postrojba hrvatske komponente u OS BiH, te da je više od 170 njenih pripadnika sudjelovalo u međunarodnim misijama očuvanja mira.

AUDIO ZAPIS