Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH – (okrugli stol)

Jučer (11.04.) je u Livnu održan okrugli stol na kojemu je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine prezentirao mogućnosti apliciranja na njihove mnogobrojne programe podrške školovanju, zapošljavanju i samozapošljavanju osoba s invaliditetom.
Organizator ovoga skupa je Udruga paraplegičara i osoba oboljelih od dječje paralize iz Livna čija predsjednica, Šemsija Dželadini ističe kako već 11 godina volontira u ovoj udruzi, te da osobno nikada nije tražila posao ali je pomagala kolegama iz udruge u traženju.
Livanjka Ivana Krišto, prije 12 godina završila je Srednju ekonomsku školu, odradila pripravnički staž, položila stručni ispit no od stalnog posla još uvijek nema ništa.
S malo više razumijevanja poslodavaca i institucija, a uz potporu Federalnog Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pomaka ipak ima, kazala nam je Nejra Šabić, predstavnica Fonda i rukovoditeljica odjeljenja za podršku i koordinaciju s pravnim subjektima.

AUDIO ZAPIS