Problemi sa grijanjem u Matičnoj O.Š. ”FLK” Livno

Danas smo dobili dopis roditelja djece koja pohađaju Matičnu OŠ ”Fra Lovro Karaula“ u Livnu

Naime, od početka ove školske 2017./2018. godine djeca u ovoj školi nemaju adekvatno grijanje, što prije dolaska nižih temperaturu i nije bilo toliko izražajno. Vjerovali smo da će to pitanje biti riješeno redovitim putem i na vrijeme, međutim, mi roditelji dovedeni smo u situaciju da javno istupimo u želji da pronađemo razumijevanje i svih onih čija djeca imaju osigurane osnovne uvjete za normalno pohađanje nastave.

Ogorčeni smo ovakvim maćehinskim odnosom osnivača prema Matičnoj OŠ „Fra Lovro Karaula“ koju svakodnevno pohađa preko 500 učenika. Žalosno je da mi roditelji moramo u ovom trenutku kada je školska godina u punom jeku javno istupati i tražiti rješenje ovog problema, jer želimo i tražimo osnovne uvjete za svoju djecu, umjesto da su isti osigurani do početka školske 2017./2018. godine. Dovodeći djecu u Školu svakodnevno gledamo derutno stanje ove škole počevši od azbestnog-kancerogenog krova, fasade koja opada, neadekvatne školske športske dvorane, nesnosnog mirisa iz sanitarnog čvora, ali problem s grijanjem je kap koja je prelila čašu. Stoga ovim putem tražimo hitno rješavanje ovih problema kako bi djeca normalno pohađala nastavu.
Zabrinuti roditelji…..

Tim povodom pozvali smo ravnateljicu ove obrazovne ustanove Martinu Pavlinović Barać koja je za naš radio kazala kako je riječ o dugogodišnjem problemu, čijem se rješavanju već pristupilo.

AUDIO ZAPIS