Petero djece ubila tabletama: Sin koji je preživio otišao je kod bake koja je pozvala policiju

Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu, a još nije poznato je li preživjelo dijete, 11-godišnji sin, koji je sad kod obitelji, svjedočilo događajima u stanu

Nakon što je njemačka policija jučer navečer izvijestila da je u obiteljskoj tragediji u Solingenu 27-godišnja majka Christiane K. po svemu sudeći tabletama ubila petero od svoje šestero djece, pojavila se informacija što je s jedinim od šestero preživjele djece. Naime, 11-godišnji sin je na sigurnom i čuvaju ga rođaci.

Nakon što je majka ostalo petero djece, tri djevojčice od jedne i pol, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina ubila tabletama, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Marcelom zaputila se na željeznički kolodvor odkud su zajedno krenuli u Düsseldorf.

Sišla je na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu i tamo se pokušala ubiti bacivši se pod vlak. Teško ozlijeđena je prebačena u bolnicu.

Five dead children found in Solingen

Baka preživjelog Marcela je nazvala policiju oko 14 sati i uputila ih u stan u Solingenu, ali bilo je kasno. To je učinila nakon što je, kako piše RTL.de, 11-godišnjak kojeg je majka povela na vlak otišao do bake i sve ispričao.

Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu, a još nije poznato je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

Još se ne zna motiv ove užasne tragedije koja je potresla cijelu Njemačku.

Police finds bodies of five children in Solingen

Policijski glasnogovornik Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

“Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio”, rekao je Weiand za WDR.

Na ubojstvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jürgen Hardt rekavši kako je reagirao “užasnuto” kad je čuo za vijest.

“Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih”, rekao je Hardt.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubojstvo.

izvor: 24sata.hr