Linnovate – Business Forum Livno 2018.

Konferencija pod nazivom Business Forum Livno 2018. održava se danas (14.08.) u livanjskom hotelu B&M. Prigoda je to za predstavljanje zaklade Linnovate i budućeg Tehnološkog parka Livno. U sklopu Foruma planirano je i predstavljanje uspješnih priča sličnih organizacija, poduzetnika širom regije, kao i upoznavanje sa dostupnim mogućnostima financiranja. Na panel diskusiji govorit će se o potencijalima suradnje sa zajednicama u dijaspori.
Također, u sklopu foruma planirano je otvaranje poslovnoga inkubatora na Zgonima, površine 300 m2, kojeg će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije.
Osnovni cilj zaklade Linnovate jeste izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti koje će mladima ponuditi alternativu, odnosno mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu, te financiranju.
Incijativa za uspostavu zaklade Linnovate potekla je od uspješnih Livnjaka koji žive i rade izvan BiH, odnosno domaćih snaga, a to su Mate Rimac, Bernardin Ćenan, Marin Jozić i Božo Perić. Uz to što je jedan od osnivača Mate Rimac je i glavni donator zaklade budući da je osigurao financijsku potporu za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti.
Na forumu se očekuje 200 gostiju iz dijaspore kao i okolice grada Livno.

AUDIO ZAPIS