Doček Zlatka Dalića u rodnome Livnu

Svjetsko nogometno ”čudo” desilo se u Rusiji na SP. Jedna mala zemlja Hrvatska koja skoro da nije otišla na ovu sportsku predstavu, pokazala je svijetu kako se igra nogomet. Sve se to dešavalo od dolaska čovjeka iz sjene, mnogima manje poznatoga, tihog ,mirnog, samozatajnog i stručnog livnjaka Zlatka Dalića.
Sa osvojenim svjetskim srebrom, po povratku u domovinu nacija je pravila dočeke svojim ”Vatrenima ” onakve kako oni zaslužuju. NEOPISIVO.

Po dolasku u svoje rodni grad, livnjaci su spremili spektakularan doček u čast svome Zlatku, čovjeku koji ime svoga Livna pronio po cijelome svijetu.
Na stadioni ”Zgona” okupilo se 55 – 60 tisuća ljudi, broj koji grad ne panti u svojoj dugogodišnjoj povijesti.
Gosti na bini su se izmjenjivali i onda je došao ON i pozdravio prisutne:

Hvala vam za osjećaj sreće i ponosa. Nikad nisam zaboravio odakle sam i gdje sam počeo. Nakon trideset i pet godina vraćam se kao drugi na svijetu. Hvala vam što ste bili uz nas, nismo svjetski prvaci ali dali smo sve od sebe! Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga! Mi smo ljudi mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi, pošaljimo tu poruku iz Livna večeras!

Početak slavlja pripao je lokalnim glazbenicima a onda su krenuli  Dalmatino, Alen Nižetić, Dražen Zečić, Jole, Miroslav Škoro, Mate Bulić ii M. Perković Thompson koji je izveo himnnu vatrenih ‘Lijepa li si‘ na skupu kakav se po brojnosti u Livnu ne pamti.

I završilo je sve bez ijednog incidenta

AUDIO ZAPIS