CCI – press (17.07.) Rad Vlade i Skupštine HBŽ u prvih šest mjeseci 2017.

Prvu polovicu 2017. godine u HB Županiji obilježio je nastavak loših rezultata obje institucije vlasti i politička kriza, koja je, nakon više od godinu dana trajanja, okončana smjenom Vlade, točnije smjenom premijera i 3 ministra koji su u Vladu došli na prijedlog SNSD-a, rečeno je u Livnu na jučerašnjoj konferenciji za novinare upriličenoj od strane Centara civilnih inicijativa (CCI). U promatranom razdoblju Skupština HB Županije radila je manje od 2 sata mjesečno, a sa 215 razmotrenih mjera županijska Vlada imala je veću produktivnost jedino od Vlade Županije Zapadnohercegovačke, kazala je monitoring konzultantica Vesna Milas.
A glasnogovornica CCI Ana Lučić dodala:
Unatoč opetovanim zahtjevima visinu njihovih, kao i primanja članova županijske Vlade Centri civilnih inicijativa nisu uspjeli doznati, kazala je Lučić te istaknula potrebu za značajnim intenziviranjem rada u ostatku godine.

Istaknuto je i kako u promatranom razdoblju nije usvojena niti jedna strategija, a zbog problema u funkcioniranju vlasti nije zaživjela ni prošle godine usvojena razvojna Strategija HB Županije.
Više u audio zapisu