Bogatstvo različitosti – Posjet Karmelu, koncertu, značaju projekta (10.emisija)

Ova publikacija objavljena je u okviru projekta “Bogatastvo različitosti“, kojeg podržava Vlada Švicarske, a provodi Radio Studeio N u partnerstvu s UG „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova. Sadržaj ove publikacije, kao i nalazi prikazani u njoj, ne odražavaju nužno stavove Vlade Švicarske.

Projektom „Bogatstvo različitosti“, kojeg Radio Studio N realizira u partnerstvu s UG „Grahovo“ iz Bos.Grahova i financijsku potporu Švicarske ambasade u BiH, prikazom narodnih običaja, napjeva, tradicijske kulture svakog naroda, na području HB županije, uporabe određenih instrumenata, sličnostima i različitostima (emisije s KUD-ovima), želimo pokazati, i dokazati, slušateljima/građanima da je područje HBŽ u prošlosti živjelo bogatim zajedničkim životom pripadnika različitih etničkih skupina. Kultura se prožimala, a susjedi uvažavali i poštivali.
Uz promoviranje kulture različitosti i upoznavanje onih ‘drugih’ partneri na projektu će kroz dvije radionice i posjet Etnografskoj zbirci Karmela Sv. Ilije djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta iz Livna i Bos.Grahova podučiti toleranciji i gradnji mira, te doprinijeti uključenju u zajednicu, posebice djece s poteškoćama u razvoju i onih iz socijalno ugroženih obitelji.

 

 

 

 

U 10. završnoj emisiji  govorimo o posjetu Karmelu Sv. Ilije na obali Buškog jezera koji je ugostio dječicu iz Livna i Bos. Grahova, te koncertu u Livnu.

 

AUDIO ZAPIS