BOGATSTVO RAZLIČITOSTI – KUD Rudine & KUD Tribanj,. Narodni običaji Hrvata Livna (2.emisija)

 

 Ova publikacija objavljena je u okviru projekta “Bogatastvo različitosti“, kojeg podržava Vlada Švicarske, a provodi Radio Studeio N u partnerstvu s UG „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova. Sadržaj ove publikacije, kao i nalazi prikazani u njoj, ne odražavaju nužno stavove Vlade Švicarske.

 

 

 

 

 

 

Projektom „Bogatstvo različitosti“, kojeg Radio Studio N realizira u partnerstvu s UG „Grahovo“ iz Bos.Grahova i financijsku potporu Švicarske ambasade u BiH, prikazom narodnih običaja, napjeva, tradicijske kulture svakog naroda, na području HB županije, uporabe određenih instrumenata, sličnostima i različitostima (emisije s KUD-ovima), želimo pokazati, i dokazati, slušateljima/građanima da je područje HBŽ u prošlosti živjelo bogatim zajedničkim životom pripadnika različitih etničkih skupina. Kultura se prožimala, a susjedi uvažavali i poštivali.
Uz promoviranje kulture različitosti i upoznavanje onih ‘drugih’ partneri na projektu će kroz dvije radionice i posjet Etnografskoj zbirci Karmela Sv. Ilije djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta iz Livna i Bos.Grahova podučiti toleranciji i gradnji mira, te doprinijeti uključenju u zajednicu, posebice djece s poteškoćama u razvoju i onih iz socijalno ugroženih obitelji.

 

 

U 2. emisiji gostuju: KUD Rudine i KUD Tribanj. (emitirano 21.12.2017.g.)

AUDIO ZAPIS